Az Emiero tesztek módszertana

Már az ősidőkben észrevették az emberek, hogy nem egyformák, különböznek egymástól. Így a növények és élővilág osztályozásához hasonlóan az emberek csoportosítása is folyamatosan fejlődött, hogy előrelátható és érthető legyen egy-egy helyzetre adott válaszuk.

Az Emiero tesztek azokat a pszichológiai preferenciákat mérik, amelyek alapján az emberek értelmezik a körülöttük levő világot és meghozzák döntéseiket. Ezek a preferenciák Carl Gustav Jung 1921-ben kiadott Pszichológiai típusok könyvében definiált tipológia elméletén alapszanak. Jung úgy vélekedett, hogy négy alapvető pszichológiai vonás létezik melyekkel megéljük a világot: érzés, intuíció, érzékelés és gondolkodás. A négy vonás egyike általában dominánsabb a többinél.

Valamennyi tipológia leírás és az ezekhez tartozó szakmák párosítása Michala Čakrta Személyiségek tipológiája és Személyiségtipológiák, szakmaválasztás, karrier és szakmai siker (2010) című könyvéből származnak.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Hol használják a módszertant?

Az Emiero tesztek sikerességének és elterjedésének kulcsa, hogy pontos képet adnak azon, a viselkedést befolyásoló kulcstényezőkről, amelyek minden embernél egyformák. Segítenek megismertetni az emberekkel az előnyeiket és magyarázatot adnak a gyenge potnokra is.

Az Emiero teszt egy olyan eszköz, amely számos döntés meghozatalán tud könnyíteni. Segít a megfelelő szakirány, iskola, szakma kiválasztásánál és tanácsot ad munkatársi, baráti és társas kapcsolataink kialakítása és ápolása érdekében is.

Valamennyi típus egyedi és megismételhetetlen előnyökkel rendelkezik, viszont ugyanígy megtalálhatóak azok a holtpontok és sötét oldal is, amelyekkel jobb, ha tisztában vagyunk.