Tanító ENFJ

Extroversion - domináns, kifelé forduló, egyenes, határozott
iNtuition - innovatív, vizionárius, a jövőben gondolkodó, merész
Feeling - gondoskodó, nagyvonalú, érzékeny, ápoló
Judging - szervezett, strukturált, határozott, kitartó

5 %

A népesség 5%-a
rendelkezik Tanító tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • Az összhangot részesítik előnyben a vitával szemben
  • Barátságosak és jószívűek
  • Valós érdeklődést mutatnak mások érzései iránt
  • Sok esetben széles baráti és ismerősi körrel rendelkeznek
  • Kitűnőek mások támogatása és segítése során
  • Kiváló szervezők
  • Igénylik mások elfogadását

Typology description - Tanító

A tanító tipológiával (továbbiakban csak ENFJ) rendelkező emberek szeretik az életet és előre tervezik azt. A munkát és a szórakozást is feljegyzik határidőnaplójukba, így biztos, hogy betartják vállalásukat. Az emberiség 5 százaléka tartozik az ENFJ csoportba.

Mások megítélése során nem a tényekre támaszkodnak, inkább a másokban rejlő lehetőségeket keresik. Ez a nem mindennapos empátiában, átélésben mutatkozik meg leginkább, hajlamosak mások terheit is magukra venni. Az életüket a jövőbeli lehetőségeik alapján tervezik meg. Rendszerezetten szervezik napi,heti és egyéb feladataikat.

Általában kiváló és természetes vezetők. Vezetési tehetségük munkacsoportokban, közös érdeklődési körökben és baráti társaságban is egyaránt megnyilvánul. Az ENFJ kisugárzásuknak köszönhetően elérik, hogy mások gyorsan és készségesen alárendeljék magukat véleményüknek. „Titkuk“ egy része abban rejlik, hogy szeretik az embereket, mindig a jobb tulajdonságaikat keresik.

Teljesítményüknek és bájuknak köszönhetően jelentős népszerűségre tesznek szert, legyenek bárhol és bármilyen szerepben. Ugyanannyira kiváló vezetők, mint beosztottak. Adottságuk, hogy mások számára jelentőségteljes, személyre szabott feladatokat találnak ki. Az ENFJ értékelik az együttműködést, maguk is szívesen részt vesznek benne.

Érdeklődés és segítőkészség sugárzik belőlük, így nem okoz gondot tanácsot kérni tőlük az élet bármely területéről, csak a legritkább esetben utasítanak el. Rendkívül toleránsak, ritkán kritikusak, mindig meg lehet bennük bízni.

Másrészt nem mindig tudnak kilépni egy kapcsolatból amikor az már elveszítette alapvető értelmét. Néha túlzásba viszik mások iránti érdeklődésüket, így önmagukra már nem jut elég idejük. Sokszor addig eszményítik kapcsolataikat, amíg azok összeférhetetlenek lesznek az emberi természettel. Mivel át tudják érezni mások érzéseit, feltételezik, hogy mások is így tesznek. Csodálkoznak, zavarban vannak, néha sértettek is amikor észlelik, hogy nem teljesen kerültek megértésre vagy elfogadásra.

Úgy tűnik nem ismerik a lámpaláz fogalmát, bármikor, bármekkora közönség előtt megnyilvánulnak ha szükségét érzik.
Előfordulhat, hogy középkoruk küszöbén megmagyarázhatatlanul elégedetlenek lesznek addigi életükkel, karrierjükkel, vagy házasságukkal. Így nem szokatlan, hogy mások meglepődésére radikális változásba kezdenek. Az ENFJ-re jellemző, hogy több szakmában is sikereket érhetnek el. Olyanok, mint a buborék a szódavízben- nem kell, hogy sokan legyenek, de nélkülük már nem az igazi. Az ENFJ és ESFJ egyik gyenge pontja, hogy idegennek érzik az összetett elemzéseket amelyek aprólékos és pontos munkát igényelnek. Ha hanyagolják a racionális énjüket előfordulhat, hogy stresszhelyzetben robbannak, így sokszor erős, logikát nélkülöző, irracionális és igazságtalan kritikát fogalmaznak meg. A kiforratlan gondolkodás miatt előfordulhat, hogy feltételek nélkül elfogadnak egy ideológiát vagy rendszert, anélkül, hogy azt mélyebben is ismernék.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.