Bajnok ENFP

Extroversion - domináns, kifelé forduló, egyenes, határozott
iNtuition - innovatív, vizionárius, a jövőben gondolkodó, merész
Feeling - gondoskodó, nagyvonalú, érzékeny, ápoló
Perceiving - pártatlan, alkalmazkodó, spontán, változékony

5 %

A népesség 5%-a
rendelkezik Bajnok tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • Szívélyesek és lelkesednek
  • Empatikusak és gondoskodóak
  • Képesek elvontan gondolkodni és megérteni az összetett dolgokat is
  • Mások elismerésére van szükségük
  • Szervezetlenek
  • Erős kommunikációs készségekkel rendelkeznek
  • Szórakoztatóak és rögtönöznek
  • Kreatívak

Typology description - Bajnok

Figyelmüket elsősorban nem tárgyak és építmények kötik le mint az ENTP esetében, inkább az élőlényekre és értékekre fókuszálnak. A Bajnok (továbbiakban csak ENFP) tipológiával rendelkező emberek, ők nagyjából az emberiség 5 százalékát teszik ki, fáradhatatlan harcosai a tökéletességnek, a szeretetnek, a hitelességnek és a rögtönzésnek, csak azért, hogy az emberek minél inkább önmaguk lehessenek.

Életükben csak kevés elhanyagolható vagy kicsinyes dolog játszódik le. Rendkívüli motivációs és ösztönző képességgel rendelkeznek. Őszintén örülnek, ha sikerül másokat ösztönözniük, az élet minden területén igyekeznek segíteni. Azonban ha ellenállásba ütköznek, vagy nem értik meg őket, a negatív élmény hatására hajlamosak depresszióba esni, vagy megtorolni az őket ért sérelmeket.

Nemcsak önmagukat érzékelik intenzíven, de a környezetükkel szemben is figyelmesek, az emberi kapcsolatokat körüllengő légkör azon elemeit is észreveszik, amelyek mások elől rejtve maradnak.

Született optimistaként az ENFP csak a legjobbat látja az emberekben. Ez a típus a legoptimistább az összes személyiségtípus közül. Előfordulhat, hogy a velük született optimizmus megértés nélkül marad és felületességként értelmezik.

Alkotó személyiség, szívesen foglalkozik új dolgokkal, főként ha ezekkel jót tehet másoknak is. Az ENTP-hez hasonlóan több dologgal kezd el foglalkozik mint amennyit egyedül be tudna fejezni. Szerencséjükre azonban lelkesedésük átragad másokra is akik befejezik helyettük a maradék munkát. Nagy rögtönzők, így az elért eredmény sokszor teljesen eltér az eredetileg tervezettől.

Szeretik a szabadságot, a függőséget és alárendeltséget viszont elutasítják: sajátjukat másoktól és másokét önmaguktól. Az ENFP-kel ismétlődően előfordulhat, hogy követőkre tesznek szert, bár nem kérték és sokszor nem is tudják, hogy sikerült ezt elérniük.

Az ENFP számára a szakmák széles spektruma áll rendelkezésre, több ágazatban is sikereket érhetnek el. Jellemzően szeretetteljesek, lelkesek, szórakoztatóak, találékonyak, vidámak, ötletesek, szinte mindennel boldogulnak ami érdekli őket. Főként azokon a területeken érhetnek el sikereket, ahol emberekkel dolgozhatnak. A munkatársakra többnyire kedvező hatással bír jelenlétük. Nagyszerűen össze tudják hozni az embereket, megadni egy találkozó vagy megbeszélés alaphangját.

Kevésbé fogékonyak a szervezeti részletekre, gyengéjük a következtetéseik és ajánlásaik végrehajtása. További előnyük, hogy a helyzet alakulásától függően képesek menet közben is változtatni az eredeti elképzelésen. Ahhoz, hogy sikeresek legyenek, sokrétű feladatra van szükségük, a legjobb ha minden nap máson dolgozhatnak, más-más emberrel. Csak így, megfelelő méretű térben tud kibontakozni alkotó tehetségük. Vezetésük néha annyira átható és mindenhol jelenlévő, hogy nem képesek elfogadni mások ötleteit.

Ahogy a halak természetes közege a víz, úgy az ENFP a társas kapcsolatokban érzi magát leginkább otthon. Ellenben nem szeretik és nem tudják elviselni az ismétlődő, monoton munkát, amely a szabályok betartását igényli és ahol az adminisztratív részletekre is oda kell figyelni.

Az ENFP-k néha feszültek, mintha egy válság kirobbanására várnának. Ha ez nem érkezik meg, hajlamosak maguk is gerjeszteni a feszültséget, például azzal, hogy az utolsó pillanatra hagyják a dolgokat. Tudatában vannak, hogy ilyen körülmények közt lesznek szokatlanul hatékonyak, valahogy megoldják a helyzetet és többnyire időben elkészülnek a munkával. A gond csak azzal van, hogy azt hiszik, hogy mások is, a családtagok, barátok, munkatársak is hasonló nézettel rendelkeznek. Véleményük, hogy ez az életstílus mindenkinek megfelel, ez azonban nincs mindig így.

Mindig az érdekli őket, hogy mi lehetne és nem az ami van. Az ESFP-hez hasonlóan az életstílus velejárója a hangulatosság, a depressziót váltja a lelkesedés, a szkepticizmust az optimizmus.

Az ENFP-k három betegség kialakulására hajlamosak: fejfájás és migrén, hátfájás és néha a már szinte beteges fáradtság és kimerültség. Ezért fontos, hogy néha megálljanak és megpihenjenek.

Az ENFP-k előnye a kommunikációs alkalmazkodókészség. Video felvételek alapján megállapították, hogy a többi személyiségtípushoz képest jobban átveszik a beszélgető fél beszédritmusát, gesztikulációját, mimikáját.
Az esetek többségében az ENFP-k önzetlenek és erkölcsösek. Mint a legtöbb idealista, elismerésre és dicséretre van szükségük. Ezért is sok emberrel állnak kapcsolatban, több csoporthoz is tartoznak egyszerre. Mindemellett igénylik az intimitást is, szükségük van egy emberre, akire bármely körülmények közt támaszkodhatnak.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.