Hadvezér ENTJ

Extroversion - domináns, kifelé forduló, egyenes, határozott
iNtuition - innovatív, vizionárius, a jövőben gondolkodó, merész
Thinking - logikus, tárgyilagos, pragmatikus, racionális
Judging - szervezett, strukturált, határozott, kitartó

5 %

A népesség 5%-a
rendelkezik Hadvezér tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • Kiváló vezetői készségek
  • Önbizalom
  • Erős kommunikációs készségek
  • Értékelik a szervezettséget és rendezettséget
  • Jó döntéshozók
  • Szeretnek tervezni
  • Asszertívek, őszinték, egyenesek

Typology description - Hadvezér

Az emberiség mindössze 5%-a tartozik ebbe a csoportba. A Hadvezérek (a továbbiakban csak ENTJ) vágya, hogy felügyeletük alatt tartsák a dolgok folyását. Az ESTJ-kel ellentétben nem elégszenek meg a gyakorlati tevékenységekkel, ők az élen szeretnének állni, igazgatni, javítani a folyamatokon. Találékonyak az emberek munkájának, a kitűzött célok, stratégia és elvárások összehangolása és a felelősség megosztása során is. Hasonlóak az INTJ-hez, de velük ellenben nem hagyják elszállni a megérzésüket, mindkét lábukkal a földön állnak. Az ENTJ-k megszervezik a vadászatot, de nem kérdezik meg, hogy miért szeretnék elejteni a vadat. Belső erejük és igényük a vezetés iránti vágy. Ez a hajlam már kora gyermekkorban is megfigyelhető, amikor megpróbálják befolyásolni a többi gyereket. Egyszerűen tudatában vannak, hogy mit szeretnének és hogy érjék el céljukat. Mintha azt feltételeznék, hogy mások nem képesek átlátni a dolgokat és időpocsékolás lenne azok magyarázatába kezdeni.

Környezetüket osztályozzák, általánosítják, így gyorsan megbizonyosodnak saját állításaik igazságáról.
Jelentős gyakorlatiasság és egyfajta könyörtelen pragmatizmus jellemzi őket. Egyből észreveszik a rendszer hiányos, vagy felesleges részeit és figyelmüket innentől ezek eltávolítására fordítják. Ösztönösen megvetik a felesleges erőfeszítést, ismétlődő hibákat és ha valami ismételt magyarázatra szorul.

Egyből rájönnek ha hibás, vagy logikátlan egy következtetés és azonnal a helyrehozására törekszenek. Életük azokban a konfrontációkban, vitákban és találkozókban teljesedik ki, amelyek célja a tanulás és önmaguk tökéletesítése. Az ilyen fajta kommunikációt nem szabad személyesen venni, nincs köze ahhoz, hogy szimpatikus –e számukra a másik fél. Információt szeretnének szerezni, se többet, se kevesebbet. Az ENTJ-k szeretik az eszmecseréket, függetlenül attól, hogy igazuk lesz a vita végén, vagy sem. Tisztelik azokat, akik vitába állnak velük. Levegőnek nézik azokat, akik képtelenek előadni és megvédeni saját álláspontjukat és megfutamodnak.

Az ENTJ-k meggyőzőek tudnak lenni, érthetően és tömören fogalmaznak, megfogják a dolgok lényegét. Ezért lesznek kiváló kommunikátorok a beosztottjaik élén. A társuktól, legyen az a munka, vagy partner, szintén elvárják az erős személyiséget aki nem ijed meg a konfrontációtól és önálló, egészséges önbizalommal kell, hogy rendelkezzen.

A fejlett ENTJ-k ritka tulajdonsága, hogy több szemszögből is látják a dolgokat és józanul közelítik meg azokat. Egyediségük, hogy nemcsak észreveszik ezeket a lehetőségéket, de végre is tudják hajtani őket. A sikeres ENTJ-k épp arról ismerhetőek fel, hogy jövőképüket a valóságba is át tudják ültetni.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.