Feltaláló ENTP

Extroversion - domináns, kifelé forduló, egyenes, határozott
iNtuition - innovatív, vizionárius, a jövőben gondolkodó, merész
Thinking - logikus, tárgyilagos, pragmatikus, racionális
Perceiving - pártatlan, alkalmazkodó, spontán, változékony

5 %

A népesség 5%-a
rendelkezik Feltaláló tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • Újítóak
  • Nagyon kreatívak, tele új ötlettel
  • Kiváló mesélők
  • Szeretnek több témáról is beszélni az emberekkel
  • Nagy hangsúlyt fektetnek az ismeretekre
  • Nem szeretik a tervezést és a rutint
  • Jók mások vezetésében
  • Nem szeretik a felügyeletet
  • Nagyon logikusak

Typology description - Feltaláló

A Feltalálók (a továbbiakban csak ENTP) az emberiség 5%-át teszik ki. Az ENTP-k képesek meglátni azokat az összefüggéseket is, amelyek rejtve maradtak mások elől. Természetükből adódóan hajlamosak a gyors, idealisztikus fellángolásokra. Több megoldási javaslattal is elő tudnak állni mint amennyi megvalósítható ezek közül. Az ENTP-k nem szeretik feladni kedvenc ötleteiket, nem képesek és nem is tudják másra hagyni azokat. Ha egy új feladatba kezdenek, képesek teljesen elmerülni benne és semmi mással sem foglalkozni. Ha egy tevékenység teljesen lefoglalja őket, az ENTP-k hajlamosak megfeledkezni a fizikai szükségleteikről és kényelmükről, egészségtelenül táplálkozni és hanyagolni a személyes higiénét mindaddig, amíg bántódásuk nem esik, vagy nem fejezik be a feladatot.

Leginkább akkor sikeresek, ha kifejezetten nehéz feladatot kell megoldaniuk, amelynél elvárás a következetesség és rögtönzés. Kiváló elemzők, elemükben vannak a komplex és bonyolult feladatok megoldása során. Másoknak kiváló ötletforrásként szolgálnak, lelkesedésük ragályos. Ha teljesen elmerülnek egy feladatban, annyira bizonyosak tevékenységük helyességében, hogy hajlamosak figyelmen kívül hagyni a szabályokat, megszokott módszereket és hagyományokat. A feladat ismétlésnél mindig egy új, eredeti dologgal bővítik a megoldást. Az ENTP-k különféle hobbikkal és váratlan területekről származó ismeretekkel rendelkeznek. Ezeket azonban nem szívesen osztják meg környezetükkel. Vitálisak, élvezik az életet, nevetnek, élvezik a társaságot. Érdeklődnek barátaik véleménye, gondolatai, ötletei iránt.

Ugyanakkor az ENTP-k számára nehéz több barátra is szert tenni. Kihívásokra van szükségük ahhoz, hogy saját érdeklődésüket kielégítsék, annak ellenére, hogy ezzel néha másokat is ingerelnek. Az ENTP-nek főként három dologra kéne odafigyelni: A józan ítélőképesség fejlesztése. Nem egy ENTP megbukott megvalósíthatatlan feladat elvállalásával, vagy amiatt, hogy nem sikerült befejezni a feladatot. Másodsorban sokszor csak önmagukkal társalognak és gondjaik adódnak a társas kapcsolataikban. Sok véletlenszerű eseményt és ártatlan megjegyzést a szövegkörnyezetükből kiragadva, negatívan értelmeznek. Harmadrészt pedig az állandó alkotási vágy olyan helyzetbe is hozhatja őket, hogy rossz embereknek, rossz időben mesélik el ötletüket. Nehéz számukra kivárni, megtalálni a megfelelő alkalmat. A „jó“ ENTP-ket többnyire visszautasíthatatlanul vonzónak tartják, mivel árad belőlük az energia, amelyet sikerült a saját céljaik irányába fordítaniuk.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.