Előadó ESFP

Extroversion - domináns, kifelé forduló, egyenes, határozott
Sensing - gyakorlatias, ügyes, hagyományos, részletes
Feeling - gondoskodó, nagyvonalú, érzékeny, ápoló
Perceiving - pártatlan, alkalmazkodó, spontán, változékony

13 %

A népesség 13%-a
rendelkezik Előadó tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • Optimisták
  • Barátságosak
  • Új tapasztalatokat keresnek
  • Spontán, néha impulzív személyiség
  • A tényeket és konkrét információt szeretik
  • Nem szeretik az elméleteket és elvont információt
  • Társasági emberek
  • A jelenre összpontosítanak
  • Szeretik a sokszínűséget, nem szeretik az egyhangú dolgokat

Typology description - Előadó

Az ESP-k (Előadó, Vállalkozó) gyakorlatias és tárgyilagos emberek, akik a világot olyannak fogadják el amilyen és nem foglalkoznak azzal, hogy milyen lehetne. Az ESP-k egyúttal mentesek az előítéletektől, nyitottak mások véleménye iránt, türelmesek, olyan emberek, akikkel könnyen ki lehet jönni. Általánosságban az ESP három módon nyilvánulhat meg:

Gépek és berendezések iránti érdeklődés, az adott szakmában alkalmazott eszközök és alapanyagok tökéletes ismerete, vagy különböző dolgok minőségének, színének, technológiai összetételének megállapítása.

Különböző tény és részlet összehangolása, megjegyzése és gyakorlati alkalmazása az első ránézésre egymástól eltérő, nem összefüggő területekről.

Azonnali, megfelelő reakció a kialakult helyzetekre.

Az ismereteknek kézzelfogható formát kell ölteniük. Szerintük ezekre nem előadásokon vagy könyvekből kell szert tenni, hanem konkrét tevékenységgel kell őket elsajátítani.

Az Előadók (továbbiakban csak ESFP) barátságosak, személyes varázsuknak és az pozitív hozzáállásuknak köszönhetően könnyen ki lehet velük jönni. Az összes típus közül a leginkább bőkezűek és keresett társak, barátok lehetnek. Az ESTP-hez hasonlóan az emberiség 13%-a tartozik ebbe a csoportba. Tőlük eltérően képesek mások helyzetébe beleélni magukat. Természetesen barátságosak és nyitottak, az emberek jobb oldalát keresik.

Nem szeretnek hosszabb ideig elszigetelve, egyedül lenni, így minden alkalmat megragadnak, hogy társaságba kerülhessenek. Szeretnek jól öltözni, változatosan táplálkozni, örömüket lelik mások megajándékozásában is. Lobbanékony tárgyalók, ezt sokszor kihasználják. Könnyen befolyásolhatóak reklámok és propagációs anyagok által.

Az ESFP-k barátságosak, szórakoztatóak, inspiráció forrásként szolgálnak mint munkatársak, felettesek, szülők, vagy barátok. Felmerülő probléma esetén, amikor idő, vagy egyéb nyomás alá kerülnek, legszívesebben máshol lennének, alacsony stressztűrő képességgel rendelkeznek. Mielőtt még hangot adnának elégedetlenségüknek és ellenszegülnének, hajlamosak homokba dugni a fejüket mint akik nem tudnak semmiről és mihamarabb kihátrálni a helyzetből.

Az ESFP-k felnőttként is játékosak maradnak, nem okoz számukra gondot „hülyéskedni“, bekapcsolódni különböző játékokba.

A pontosság és következetesség viszont nem tartozik erős oldalaik közé. Nem feledkeznek meg viszont a számukra fontos emberek születés- és névnapjáról, vagy egyéb évfordulójáról. A logikai elemzésekben sem mozognak otthonosan, nem rendelkeznek kifejlett képességgel konstruktív és pozitív kritika megfogalmazására. Tárgyalás során saját, személyes tapasztalatikra támaszkodnak, ebben segítségükre van erős realitásérzékük, józan „paraszti“ eszük.

Kiváló emberközi kapcsolattartó készségük viszont csak addig érvényesül, amíg szem előtt vannak mások. Véleményük szerint a kapcsolatok csak itt és most valósak. Nem szeretik az elméleteket, az elvont dolgokat. Kutató közegben különösen értékesek, mivel sokszor elsiklanak az összefüggések felett, nem látják a „nagy képet“. Nem mindig látják előre tetteik következményeit.

A megfelelően kifejlett belső érzések hiányában, amelyek a belső egyensúlyt, önértékelést, értékek rendszerét biztosítják, hajlamosak társasági kaméleonként viselkedni, mint akiknek nincs saját véleménye. Türelmetlenek azokkal a tevékenységekkel szemben, amelyek nincsenek összefüggésben jelenlegi tudásukkal vagy tevékenységükkel. Néha felületes ember benyomását kelthetik, akik elhajtják maguktól a mélyebb gondokat, problémákat.

Mivel fő céljuk a kézzelfogható élvezetek megélése, az erkölcsi rendszerük is eszerint alakul. Ez még nem jelenti azt, hogy feltétlenül buja, haszonélvező emberekről volna szó. Ez irányú vágyuk például a különböző művészeti formák értékelésében is megnyilvánulhat. Előfordulhat viszont, hogy a személyes és szakmai életben kellemes benyomást keltő ember a felszín alatt könyörtelen és erkölcstelen embert rejthet, aki hajlamos a beteges féltékenységre, mások kihasználására.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.