Ellenőr ESTJ

Extroversion - domináns, kifelé forduló, egyenes, határozott
Sensing - gyakorlatias, ügyes, hagyományos, részletes
Thinking - logikus, tárgyilagos, pragmatikus, racionális
Judging - szervezett, strukturált, határozott, kitartó

13 %

A népesség 13%-a
rendelkezik Ellenőr tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • Gyakorlatiasak
  • Megbízhatóak
  • Magabiztosak
  • Dolgosak
  • Hagyománytisztelőek
  • Szeretik vezetni az embereket
  • Rendkívül szervezettek
  • Az előírások mentén haladnak
  • Nem szeretik az eredménytelenséget és szervezetlenséget
  • A hasonlóan gondolkodó embereket keresik

Typology description - Ellenőr

Az Ellenőrök (továbbiakban csak ESTJ) az emberiség 13%-át teszik ki. Jól érzékelik a valóságot, az otthoni és munkahelyi környezetüket egyaránt ismerik.

Többnyire nem bíznak meg a megérzéseikben. Büszkék arra, hogy nem hagyják magukat befolyásolni a reklámok által. Aprólékos kutatást végeznek mielőtt elkezdenek egy dolgot.

A hatékony működéshez értelmes okokra és egyértelmű folyamatokra van szükségük. Azokat a tevékenységeket kedvelik, amelyek egyből kézzelfogható eredménnyel járnak. Kiváló szervezők és menedzserek, inkább adminisztrátori és elöljárói értelemben, akik nem tárgyalnak, mintsem természetes vezetői szinten.

Képesek összeállítani különböző folyamatokat, ügyesek a részletes használati utasítások kialakításában is. Jól érzik magukat, ha a dolgok úgy alakulnak ahogy kell- egyszerűen helyesen. Türelmetlenek azokkal szemben, akik nem foglalkoznak eleget azokkal a részletekkel, amelyek szerintük egyértelműen a korábban végzett feladatokból és ismeretekből erednek.
Az ESTJ-k hierarchikusan gondolkodnak. Képesek meghatározni prioritásaikat és haladni azok mentén. Fontossági sorrend alapján haladnak a feladataikkal. Lojálisak azokkal az intézményekkel szemben, amelyekhez tartoznak. Megbízható és önfeláldozó partnerek, beosztottak, vagy önkéntesek. Egyértelmű számukra a felettesi és beosztotti viszony működése, nem is okoz gondot nekik ebben élni- felettesként vagy beosztottként egyaránt.

Mivel szerkezeti felépítésben gondolkodnak, képesek saját érdekeiket is félretenni a magasabb célok elérése érdekében. Képesek kemény döntések meghozatalára és betartására, még akkor is, ha ezek áldozatokat követelnek tőlük, vagy másoktól. Ez a tulajdonság előnyt jelenthet a munkában, de a magánéletben nem mindig veszik szívesen.

Az ESTJ-k társasági emberek, akik nem kerülik el a közösségi eseményeket, ahol könnyeden beszélgetnek és viccelődnek. Nem titkolják el véleményüket akkor sem, ha nem kérdezték tőlük.

Érdekesség, hogy a típuson belül mutatkozik a legnagyobb eltérés férfiak és nők között. A férfiakra jellemző a kiélezett vélemény és humor, hajlamosak lehetnek kategorizálni a dolgokat.

Asszertívek, gyakorlatiasak, elszántak, tehát olyan emberek, akik kultúránkban a védelmezőt és eltartót testesítik meg. De jó ha tudatában vannak, hogy amilyen kevés hibát vétenek tárgyilagos dolgokban, annyira hajlamosak félreismerni az embereket.

Női változatuk tisztában van nőiességével, de néha belső ellentmondásba keveredhet asszertív, határozott énje a gyöngéd, alkalmazkodó feleség vagy anya szerepével. A többi típusnál határozottabban mutatkozik meg ennél a típusnál, hogy a nők hajlamosabbak kifejezetten férfi tevékenységeket végezni. Egyenrangú partnerei lehetnek a férfiaknak teniszben, kártyában és nem esnek kétségbe ha keményebb szavakat hallanak.

Közegük a folyamatosság, előreláthatóság és szervezettség. A család, munka és minden más számukra irányítandó területnek számít. Olyan világban élnek, ahol a jó munka jutalommal ját és a becsületes munka maga a jutalom.

Képesek állhatatosan, türelmesen és elszántan dolgozni. Hajlamosak lehetnek részekre bontani egy-egy feladatot, majd lépésről-lépésre haladva megoldani azt. Emiatt nem szeretik a váratlan, meglepetésszerű dolgokat. Ha figyelmüket egy pillanatra is megzavarja valami, nehéz újból felvenniük a fonalat és ott folytatni a munkát, ahol előzőleg befejezték. Többnyire visszatérnek az elejére és pontról pontra haladnak az elvégzett feladatokon, hogy felvegyék a kellő lendületet a feladat folytatásához.

Az ESTJ-k már gyerekkorban felismerhetőek. Vitázni, ellenkezni fognak ha már nem akarják megenni a vacsorát, hosszú távon azonban tiszelni fogják (és csak őt) aki rábírja őket erre. Ellenben elveszíti tiszteletüket az, aki meghátrál. Ez néha terhelő lehet a családnak, vagy a munkaadónak, de az ESTJ-k csupán így ellenőrzik, hogy meg –e bízhatnak a másikban.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.