Vállalkozó ESTP

Extroversion - domináns, kifelé forduló, egyenes, határozott
Sensing - gyakorlatias, ügyes, hagyományos, részletes
Thinking - logikus, tárgyilagos, pragmatikus, racionális
Perceiving - pártatlan, alkalmazkodó, spontán, változékony

13 %

A népesség 13%-a
rendelkezik Vállalkozó tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

 • Szeretik a társaságot
 • Szórakoztatóak
 • Versenyszelleműek
 • Sikeresek mások befolyásolásában
 • Cselekvés orientáltak
 • Az „itt és mostnak“ élnek
 • Lobbanékonyak
 • Találékonyak
 • Erős interperszonális készségek
 • A részletekre figyelnek
 • Energikusak

Typology description - Vállalkozó

Az ESP-k (Előadó, Vállalkozó) gyakorlatias és tárgyilagos emberek, akik a világot olyannak fogadják el amilyen és nem foglalkoznak azzal, hogy milyen lehetne. Az ESP-k egyúttal mentesek az előítéletektől, nyitottak mások véleménye iránt, türelmesek, olyan emberek, akikkel könnyen ki lehet jönni. Általánosságban az ESP három módon nyilvánulhat meg:

Gépek és berendezések iránti érdeklődés, az adott szakmában alkalmazott eszközök és alapanyagok tökéletes ismerete, vagy különböző dolgok minőségének, színének, technológiai összetételének megállapítása.

Különböző tény és részlet összehangolása, megjegyzése és gyakorlati alkalmazása az első ránézésre egymástól eltérő, nem összefüggő területekről.

Azonnali, adekvát reakció a kialakult helyzetekre.

Az ismereteknek kézzelfogható formát kell ölteniük. Szerintük ezekre nem előadásokon vagy könyvekből kell szert tenni, hanem konkrét tevékenységgel kell őket elsajátítani.

A kifejlett érzékelésüknek köszönhetően ezek az emberek, akik az emberiség 13%-át teszik ki, egyből észreveszik a legkisebb eltérést vagy változást is, így például rájöhetnek partnerük következő lépésére is. Ezekből az emberekből toborozzák a legjobb tárgyalókat. Nem kötik le őket a mindenkori előírások, ezért könnyen átlépik, vagy szokatlan értelmezési módját választják, hogy előnyükre fordítsák azokat. Az emberektől függetlenül, tények alapján, nem érzelmeik mentén hozzák meg döntéseiket.

Általában vonzó személyiségek. Kedveltek, sok területen járatosak, sok ismerőssel, de kevés baráttal rendelkeznek. A tervezés és előkészület számukra időveszteség. Ha munkájuk nem teszi lehetővé, hogy az „élen táncoljanak“, máshol keresik azt, vagy egy adrenalin sportot választanak, vagy szerencsejátékban keresik, de előfordulhat, hogy beviszik a munkájukba is.

Amíg más emberek végigolvasnak egy unalmas könyvet csak azért, hogy befejezzék, addig a Vállalkozók (továbbiakban csak ESTP) leteszik azt és új könyv olvasásába kezdenek. Mintha mindenben amihez kezdenek a nézőket néznék, hogy elérték –e a kellő hatást tettükkel. Kifejezetten gyakorlatiasak tudnak lenni.

Felbecsülhetetlen értékük van azokon a helyeken, ahol katasztrófa sújtotta területre keresnek alkalmazottat. Gyorsan rendbe tudják rakni a dolgokat, mindezt eleganciával és stílussal teszik. Az adminisztratív feladatokat viszont szívesen másokra bízzák.

Az ESTP-k számára a módszer ugyanannyira fontos, mint az elért eredmény. Erősségük, hogy nagyobb erőfeszítés nélkül megtalálják a probléma forrását. Nincs értelme elméletekkel próbálkozni náluk, egyből a problémát kiváltó okhoz nyúlnak és elkezdik megoldani. Hasonló hozzáállás jellemzi társas kapcsolataikat is.

Az ESTP-k a „szerencse gyermekei“, sokszor hallani róluk, hogy több a szerencséjük mint az eszük.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.