Gyógyító INFP

Introversion - független, önálló, visszafogott, kiegyensúlyozott
iNtuition - innovatív, vizionárius, a jövőben gondolkodó, merész
Feeling - gondoskodó, nagyvonalú, érzékeny, ápoló
Perceiving - pártatlan, alkalmazkodó, spontán, változékony

1 %

A népesség 1%-a
rendelkezik Gyógyító tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • Lojálisak és elkötelezettek
  • Érzékenyek
  • Barátságosak, gondoskodók, érdeklődnek mások iránt
  • Erős kommunikációs készségek
  • Egyedül szeretnek dolgozni
  • Becsülik a közeli kapcsolataikat
  • A „nagy képet“ nézik, nem a részleteket

Typology description - Gyógyító

Ha valamelyik típusra illik a „csendes víz partot mos“ hasonlat, akkor a Gyógyító (továbbiakban csak INFP) lesz az. Többnyire nyugodt, körültekintő, szerény és kifejezetten kellemes emberek. Képesek olyan intenzitássál átélni a közelükben lévők ügyeit, amelyet feleslegesen keresnénk más típusoknál. A legközelebbiekkel kifejezetten mély és szenvedélyes kapcsolatot is ki tudnak alakítani. Valamiben azonban hasonlítanak az INFP-k és az INFJ-k. Mindkét típus életében fontos szerepet töltenek be a szimbólumok. Realitásérzékük néha misztikusan kozmikus. Az INFP-k legtöbbje ugyan nem ilyen radikálisan metafizikus kifejezéssel jellemezné irányultságát, azonban egyetértenének azzal, hogy a természetben és a világűrben egyfajta rend van, amelyet szükséges érezni és megpróbálni összhangban élni vele. Ők azok, akik leginkább hisznek abban, hogy „léteznek dolgok az ég és föld között“.

Néha egyedül maradnak véleményükkel, ez azért is lehetséges, mivel csak egy százalékát teszik ki az emberiségnek.
Az INFP-k mély becsületérzéssel rendelkeznek, ez az egyik alapértékük. Az INFP archetípusa a királyfi a mesékből, aki a veszélyre való tekintet nélkül szembeszáll a legnagyobb gonosszal. Ahhoz, hogy megértsük őket, ismernünk kell céljaikat is, mivel az áldozatokra való tekintet nélkül véghezviszik amiben hisznek. Életükben az egységért, a test és lélek, érzés és értelem, szív és fej egységéért küzdenek. Az ISFP-kel ellentétben, akik el tudnak merülni a fizikai aktivitás, vagy testi örömök világában is, ezt a személyiségtípust nem ösztönzi cselekvési vágy, bármikor megelégszik a dolgok megértésével és helyes értelmezésével. Nehezen viselnek azonban mindennemű eltérést a helyes útról és kíméletlenek a hitszegőkkel és eretnekekkel szemben, miközben sokszor ők is azokká válnak. A pozitív, szinte megváltást hozó célokban való hit miatt különösen érzékenyek a rossz és általában minden sötétebb dolog iránt ami a világban történik.

Előfordulhat, hogy ezek, az egyébként „csendes vizek“, nem állnak ellen a kísértésnek és másfele indulnak el, lehet ez munkahelyváltás, család, vagy vallás elhagyása. A szép-csúnya, jó-rossz, kellemes-kellemetlen, erkölcsös-erkölcstelen tengely mentén és nem logikai megfontolás alapján értékelnek és hozzák meg döntéseiket.

Az INFP-k partnerkapcsolataira is jellemző, hogy több szeretetet tudnak átélni, mint amennyit láttatnak. Nehézségükre esik azokról a kapcsolati problémákról beszélni, amelyek nézeteltéréshez vezethetnek. Inkább bíznak abban, hogy a probléma majd „valahogy“ megoldódik. Néha csak magukkal beszélik meg dolgaikat és a többieket kész tények elé állítják: pl. „Eldöntöttem, hogy tovább tanulsz.“, „Ma felmondtam.“ Többnyire viszont ezek az emberek testesítik meg az ideális szerető társat, néha zavarosat, néha halkat és döntésképtelent, de mindenképp ragaszkodót, amely inkább a nőkre jellemző.

Meghallgatják a segélykérést és még jelentős áldozatok árán is segítenek. Az ISFP-hez hasonlóan néha hajlamosak a színészkedésre. Kiváló komikusok, énekesek, műsorvezetők lehetnek, így extrovertált ember benyomását is kelthetik. Valójában a nyilvános megjelenések után szükségük van egy kis magányra, hogy újból feltöltődhessenek.

Introvertált emberként legszívesebben a belső, valós és kitalált igazságokat tartalmazó világukban vannak, így ellentmondásba kerülhetnek az idealizált és való életben elért eredményeikkel.

Ha az életben sikereket szeretnének elérni, szükségük lesz a hasznosság iránt érzett késztetésüket összeegyeztetni a tökéletesség iránti vágyukkal, amelyet sosem lesznek képesek elérni. Tudniuk kell, hogy mikor kell nekikezdeni a dolgoknak, ahelyett, hogy gondolatban még tökéletesítenék. Szükségük van tehát valakire, akiben megbíznak és egyben aki ügyel arra, hogy időben válaszoljanak egy levélre és fizessék ki a számlákat, vagy időben vegyék ki a szabadságukat.
A nem túlságosan fejlett gondolkodásuk miatt nem válogatnak az információforrások között, így céljaik sokszor teljesen elfajulhatnak. Előfordulhat, hogy azt hiszik az erkölcs és hagyományok felett állnak. Mivel az IFP-k (Gyógyítók, Alkotók) nem szívesen vállalják fel a nyílt konfliktusokat, lázadásaik általában halkak, de kevésbé sem keményfejűek. A végtelenségig halogatják azokat a dolgokat amiket elvárnak tőlük, kifogásokat találnak ki, néha hazudnak is abban bízva, hogy valahogy majd csak megússzák.

Arra van szükségük, hogy azon dolgozzanak amit igazán szeretnek.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.