Lángelme INTJ

Introversion - független, önálló, visszafogott, kiegyensúlyozott
iNtuition - innovatív, vizionárius, a jövőben gondolkodó, merész
Thinking - logikus, tárgyilagos, pragmatikus, racionális
Judging - szervezett, strukturált, határozott, kitartó

1 %

A népesség 1%-a
rendelkezik Lángelme tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • A részletek és tények érdeklik
  • Realisztikusak
  • Inkább a jelen érdekli őket mintsem a jövő
  • Figyelmesek, bár kissé szubjektíven
  • Logikusak és gyakorlatiasak
  • Fegyelmezettek és szervezettek

Typology description - Lángelme

Annak ellenére, hogy a Lángelmék (továbbiakban csak INTJ) meghatározó preferenciája a fejlett megérzés, elsőre látásra extrovertált és nem introvertált ember benyomását kelthetik. Az összes típus közül az INTJ-k rendelkeznek a legnagyobb magabiztossággal. Az emberiség 1 százaléka tartozik ebbe a csoportba, a típusok közül a leginkább individualista és független. Az INTJ-k tisztán racionális alapon gondolkodnak. Szerintük az emberek és tárgyak egy pozitív célt kell, hogy szolgáljanak. Általában könnyen döntenek. Mivel ők tudják a legjobban, hogy mi a dolgok helyes menete, hajlamosak mások véleményét és érzéseit figyelmen kívül hagyni- azokét akik támogathatnák őket, de azokét is akik kritikusak velük szemben. A jövőbe néznek, talán túlságosan is és nem szeretnek visszatekinteni.

Élen járnak a pontos gondolkodásban és közlési módban. Az INTJ-k állandóan a legfontosabbat keresik. Ha betartanak egy folyamatot vagy szabályt, nem azért teszik mert hisznek benne, hanem azért mivel hasznosnak találják. Az INTJ-k a leginkább elméleti az összes típus közül.

Amíg az ENTP-k számára az ötletek csupán gyalogok a realitás sakktábláján, addig az INTJ-k számára a realitás a gyalog az ötletek sakktábláján. Egyik sem lehet annyira különös, hogy ne figyeljenek oda rá. Az INTJ-k nyitottak az ötletek és elméletek iránt, sokszor nem kis intelektuális agresszióval maguk is keresik őket.

Az INTJ-k kitűnnek a dolgok befejezésében és képesek előrejelezni a jelen eseményeinek hosszú távú hatását is. Az INTJ-k hajlamosak csak egy dologra irányítani figyelmüket és kizárni a körülöttük lévő világot. Ez előnyük, de egyben hátrányuk is.
Legszívesebben azt látnák, ahogy a gondolati szerkezeteik alakot öltenek és valósággá válnak. Ott, ahol az INTP-k megelégszenek a rendszer kialakításával, az INTJ-k pályázatokon indulnak, vállalatokat, politikai pártokat alapítanak, hogy segítsék ötletük elindulását is. Kiválóak a dolgok összefoglalásában, általánosításában és rendszerezésében. Mivel érvrendszerük belülről ered, hajlamosak lehetnek indoklásaikat ködösíteni.

Az INTJ-k munkatársai és partnerei néha azt érezhetik, hogy a lelkükbe látnak, ismerik titkaikat. Emiatt sokszor megtartják a két lépés távolságot az INTJ-kel szemben. Az INTJ-k így rideg, érzelmektől és szenvedélytől mentes emberek benyomását kelthetik. Mivel hajlamosak másoktól– és nemcsak önmaguktól- is elvárni a kemény munkát, aránytalanul szigorúnak tűnhetnek.

Az INTJ-k a leginkább független típusok közé tartoznak, ezért néha arrogánsnak tűnhetnek mások szemében. Munka, vagy játék közben a dolgok felett állnak, csak ritkán vitáznak. Csodálkoznak amikor az emberek a szemükre vetik és barátságtalannak találják ezeket a tulajdonságaikat. Paradox módon épp így fejezik ki érdeklődésüket. Csak ritkán mutatják ki érzelmeiket, ez a nőkre és férfiakra egyaránt érvényes. Hűvösek, visszafogottak, megközelíthetetlenek is tudnak lenni. Ez egy védelmi mechanizmus, mivel hiperérzékenyek az elutasítással szemben, főként azoktól, akiket szeretnek és akik fontosak számukra.

Az INTJ-k kihagyhatják egy tárgyalás során a kezdő köröket, azzal a kijelentéssel, hogy nincs vesztegetni való idő, később viszont csodálkoznak, hogy emiatt feszes és rideg a hangulat. Többnyire sikeresebbek a munkában, mint a szabadidős tevékenységekben.

A megérzésekre való támaszkodás miatt előfordulhat, hogy barátaikat, munkatársaikat, élettársukat vagy beosztottjaikat sokszor meglepő módon választják ki. Ha megszeretnek valakit, képesek ragaszkodóak és figyelmesek is lenni. Sikereikhez szükségük van más emberekre is, viszont igényt tartanak az önállóságra is, hogy önmaguk lehessenek, mások nélkül. A környezetük érdektelensége, kritikája, nem hozza ki őket sodrukból, mivel többnyire olyan tevékenységekkel foglalkoznak, amelyek helyességéről belülről is megbizonyosodtak.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.