Építész INTP

Introversion - független, önálló, visszafogott, kiegyensúlyozott
iNtuition - innovatív, vizionárius, a jövőben gondolkodó, merész
Thinking - logikus, tárgyilagos, pragmatikus, racionális
Perceiving - pártatlan, alkalmazkodó, spontán, változékony

1 %

A népesség 1%-a
rendelkezik Építész tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • Csöndesek, visszafogottak, gondolkodók
  • Szeretik az elméleti gondolkodást
  • Rugalmasak és toleránsak
  • Logikusak és tárgyilagosak
  • A megszokott sémákon kívül is tudnak gondolkodni

Typology description - Építész

Az Építészekkel (továbbiakban csak INTP) előfordulhat, hogy olyan emberként tekintenek rájuk, akiket nehéz megérteni. Az INTP-k az új gondolatok és rendszerek építészei szoktak lenni. Kifejezetten értékes típusnak számítanak, mivel csak egy százalékban fordulnak elő a világban. Ha egyszer elsajátítanak egy új ismeretet, már sosem felejtik el. Az elemzések megszállottjai szoktak lenni. Az ISTP-kel ellentétben magas intellektuális fokra tudnak kapcsolni akkor is, ha tudják, hogy elemzésük nem feltétlenül jár majd közvetlen gyakorlati haszonnal.

A logikának számukra nincs köze az etikához, vagy emberi érzésekhez. Az igazságot nem morális szempontból közelítik meg. Emiatt sokszor arrogánsnak, könnyelműnek, érzelmektől mentese embernek tarthatják őket.

Mottójuk, hogy az igazságot bármi áron meg kell ismerni. Ahhoz, hogy mit kezdünk vele, már más kérdés. A világ elsősorban azért létezik számukra, hogy megismerjék. A realitás csupán egy triviális dolog, amely ötletekkel szolgálhat. Az INTP-k matematikusok, fizikusok, vagy filozófusok is lehetnek. Minden lehetőség érdekli őket, hogy lehet a gondolatokat olyan értelmes rendszerekbe szervezni, amellyel jobban megértjük a világot. Nem várhatjuk el viszont tőlük, hogy ezeket az ismereteket a mindennapi életben is alkalmazni fogják. Munkájukat sokszor csak haláluk után tudják értékelni.

Az INTP-k introvertált típusként nem túlságosan népszerűek, de nem is szeretnének azok lenni. Jobb szeretnek egyedül dolgozni, ahol senki sem zavarhatja meg őket. Ahhoz, hogy hatékonyan kihasználják adottságaikat, szükségük van egy támogató csapatra, akik továbbviszik az INTP-k egyes gondolataikat, még mielőtt ráunnak és mással kezdenek el foglalkozni. Sikereket érhetnek el ahol tolerálják az introvertált embereket. Általában a férfiak jobban elfogadják különcségeiket, mint a nők.

A lehetőség szerint kerülik a társadalmi eseményeket, de ha már ott vannak, általában csak kevés, hozzájuk hasonló intellektuális szinten lévő emberrel beszélnek.

Az INTP-k előnyei közé tartozik a független gondolkodásmód, ebben támogatni is tudnak másokat. Számos ismert matematikai és fizikai elmélet megalkotása, mint pl. a relativitáselmélet, vagy az evolúciós elmélet INTP-khez köthető még akkor is, ha ma ismert formájukat más ismertette meg a világgal.

Ha kizökkentik az ITP-ket előfordulhat, hogy felveszik védelmi állásuk és tragikusak, félősek, túlérzékenyek, hisztérikusak, keményfejűek vagy érinthetetlenek lesznek. Hajlamosak magukba fordulni és elbújni az egész világ elől.

A személytelen gondolkodásmódjuk sok alakot ölthet, egészen a félénkségig, vagy antiszociális viselkedésig is vezethet. Egyrészt társadalmilag naiv, befele forduló emberekről lehet szó. Másrészt pedig előfordulhat, hogy elszigetelt különcökről beszélünk, akiket könnyű különböző ideológiával befolyásolni.

Emberi kapcsolataikban fekete-fehéren látnak, ez a primitív érzelemvilág klasszikus esete. Nem képesek átérezni mások helyzetét, ezért mindent a szájukba kell rágni.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.