Alkotó ISFP

Introversion - független, önálló, visszafogott, kiegyensúlyozott
Sensing - gyakorlatias, ügyes, hagyományos, részletes
Feeling - gondoskodó, nagyvonalú, érzékeny, ápoló
Perceiving - pártatlan, alkalmazkodó, spontán, változékony

5 %

A népesség 5%-a
rendelkezik Alkotó tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • Erősen érzékelik környezetük hatásait
  • A konkrét, gyakorlatias információt szeretik
  • Nem szeretik az elvont, elméleti információt
  • Visszafogottak és csöndesek
  • Gyakorlati példákon szeretnek tanulni
  • Igénylik a személyes teret
  • Nem szeretik a konfliktusokat és vitákat

Typology description - Alkotó

Az Alkotókat (továbbiakban csak ISFP) a konkrét tények érdeklik. Felismerik, hogy mi várható el tőlük egy adott helyzetben, és aszerint is cselekednek. Az ISFP-k, akik az emberiség 5 százalékát teszik ki, szeretik a művészeteket. Sok tehetséges festő, zeneszerző, karmester és táncos tartozott ebbe a típusba. Nem érdekli őket viszont a dolgok mélyebb értelmének keresése, az elvont dolgok, a tudomány, a hagyományok és a rendszeresség. Az ISFP-k nem készülődnek vagy terveznek, ők egyszerűen teszik a dolgukat. Ha belső késztetést éreznek, mágnesként vonzódnak hozzá. Ha a „mester“ hajlandó órákig „gyakorolni“, hogy tökéletes koncertet adjon, akkor ezt nem felkészülésként, vagy áldozatként fogja fel. Ez számára „maga a tevékenység“, ami az ISFP-k számára az előadás része. Ha teljesen elmerülnek egy dologban, hajlamosak megfeledkezni a következményekről, nem éreznék fáradságot, fájdalmat, nem érzékelik a veszélyt sem.

Az ISFP-k nem szeretnének a szavak mestereivé válni, csak ritkán gyakorolják retorikai készségeiket. A beszéd számukra túlságosan is elvont. A beszédről és nem a nyelvről van szó. A nyelv számukra eléggé kézzelfogható, így például jó fordítók is lehetnek. Ha egy ISFP írásra adja a fejét, teljesen megváltoztathatja az irodalmat. A zeneszerzők nagy része, de kiváló balett szólisták is ebbe a típusba tartoztak. Egyes karakterszínészek is ide tartoznak, főként komikusok, vagy tragikus szerep megformálói. De szintén megtalálhatóak sportolók is a csoportban, főként egyéni számok indulóiról van szó. Az legismertebb ISFP Elvis Presley volt, akin keresztül remekül be lehet mutatni a típus egyik újabb tulajdonságát. A gazdagságát és társadalmi státuszát arra használta fel, hogy környezetét a számára ideálisra alakítsa át, hogy aztán teljesen alámerülhessen ebbe a művileg teremtett világba. Szinte minden döntést másra, főként menedzserére Parkerre hagyott. Nem foglalkozott kiadásaival, vagy, hogy ki fizeti ki a zenekarát és egyre kevésbé szabott gátat hedonizmusának, amely végül a vesztét is okozta.

Az ISFP-ket ösztönösen vonzza minden ami természetes, de egyben fennkölt is, minden ami egyszerű. Szeretnek egyedül lenni a vadonban és természet befogadja őket. Főként azokban a szakmákban sikeresek, ahol a mások számára észrevehetetlen jeleket kell észlelni. Sokan szót értenek az állatokkal, még a veszélyesekkel is, mintha képesek lennének kiépíteni velük a kölcsönös bizalmat. Ez az állatorvoslában, vagy állatkerti gondozásban jöhet jól számukra. Szintén szeretnek kézműveskedni, mivel kezükkel kifejezőbbek tudnak lenni mint szavaikkal. Ők azok a színészek, sportolók, zeneszerzők, vagy művészek, akik előadás után elutasítják a beszélgetést és egyből a háttérbe vonulnak.

Kedvességük, ha értékeikkel is összhangban van, feltétel nélküli és nem ismer határokat. Érzékelik ha másoknak segítségre van szüksége.

Az ISFP-k hajlamosak alternatív életmód választására, ezáltal is kifejezik a többségi társadalom iránt érzett megvetésüket. Mértéken felül megtalálhatóak squatosok, környezetvédelmi aktivisták, makrobiológusok, vagy kisebb vallások hívői között.
Amíg az ISTP-k az eszközöket kezük meghosszabbítására használják, addig az ISFP-k szívesen játszanak a színekkel, vonalakkal, anyagokkal és árnyalatokkal. Vonzza őket a kiegyensúlyozott mozgás, tapintás, vagy hallás. Érzékeik fejlettebbek lehetnek másokénál.

Az ISFP-k estében a „szakma“ szó nem céh szerű készségek kihasználását takarja. Számukra ez az egyes szakmai készségek mesteri elsajátítását jelenti, miközben megtarthatják a megfelelő művészi szabadságot is. Ahhoz, hogy megfelelő spektrumú szakma közül választhassanak fontos, hogy befejezzék tanulmányaikat. Ez általában gond számukra, mivel az iskola, mint intézmény csak keveset kínál a számukra igazán érdekes dolgokból.

Az ISFPk számára a rutin, ismétlődő, pontos szabályok betartását igénylő feladatok végzése a börtönnel ér fel. Ahhoz, hogy sikeresek legyenek változatosságra és dicséretre van szükségük.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.