Felügyelő ISTJ

Introversion - független, önálló, visszafogott, kiegyensúlyozott
Sensing - gyakorlatias, ügyes, hagyományos, részletes
Thinking - logikus, tárgyilagos, pragmatikus, racionális
Judging - szervezett, strukturált, határozott, kitartó

6 %

A népesség 6%-a
rendelkezik Felügyelő tipológiával.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.

Basic characteristics:

  • A részletekre és tényekre figyelnek
  • Realisták
  • A jelen jobban érdekli őket mint a jövő
  • Figyelmesek, bár kissé szubjektíven
  • Érdeklődnek belső világuk iránt
  • Logikusak és gyakorlatiasak
  • Rendezettek és szervezettek

Typology description - Felügyelő

Az emberiség 6 százalékát teszi ki ez a személyiségtípus. Általában „értelmes“, racionális, kivételesen realista és megbízható emberként írják le őket. A gyakorlati dolgokban határozottak, szavaik összhangban vannak tetteikkel. Az emberi kapcsolatok, tapintatosság és az empátia viszont nem tartozik erős oldalaik közé. Hajlamosak megfeledkezni tetteik másra gyakorolt hatásáról. A Felügyelők (továbbiakban csak ISTJ) olyan pillérek, amelyekre nyugodtan rádőlhet az ember. A szó, amit igazán ismernek, a kötelesség. A férfiak leginkább azt szeretnék, ha a nők otthon maradnának és a gyerekekkel foglalkoznának, de tolerálják ha munkahelyen dolgoznak, amíg nem az nem megy a háztartás rovására. A nőkkel szemben néha túlságosan is gálánsak tudnak lenni.

Előfordulhat, hogy rugalmatlan és alkalmazkodóképtelen emberekké válnak, főként azokban az estekben, amikor a logikus extrovertált gondolkodás helyett az introvertált, érzéseken alapuló döntést hoznak.

Az ISTJ-k elismerik a hierarchiát, úgy otthon, mint a munkahelyen és a baráti társaságban is. A férfiak inkább patriarchális beállítottságúak, munkahelyükön elismerik az autoritást néha egész olyan mértékig, hogy saját döntésük helyességéről először „felülről“ kell megbizonyosodniuk. Nem szeretik ha ellenszegülnek nekik, vagy ha nem tartják be a szabályokat. Felettesként ezért néha szőrszálhasogatónak tünhetnek. Egyértelműen felállítják a szabályokat és elvárják azok betartását mind gyermekeiktől, mind munkatársaiktól. A lázadó természetűeknek így nehéz dolguk lesz velük.

Az ISTJ-k nem szeretik a hivalkodást- szerintük minden esetben alkalmatlan: szóban, öltözködésben, életstílusban, táplálkozásban, vagy társkeresésben. Otthon és a munkahelyükön is a mértékletesség, rendezettség és hatékonyság hívei. Mérsékelt igényeiket tartós, praktikus és minőségi és nem az épp divatos dolgokkal elégítik ki. Sokszor tömörülnek különböző szervezetekbe és csoportokba. Ebben a közegben kicsit kiengednek és változtathatnak a megszokott kommunikációs szokásaikon is. Szeretik az évfordulók, vagy ünnepi események körüli szertartásokat.

Az ISTJ-ket általában nem könnyű megérteni. Mivel többnyire halk, felelősségteljes emberek, akik jól felkészülnek mielőtt nekikezdenek egy dolognak, az emberekben munkamániás, szagtalan és íztelen ember benyomását is kelthetik. Az ISTJ-k nem szoktak előnyeikkel foglalkozni, mivel természetesnek veszik azokat, saját szemükben pedig néha egyenesen elégtelennek. Ők csak a munkájukat végzik.

De nem teljesen pontos csak a konzervatív, tradicionalista embert látni bennük. Az ISTJ-k mesterei a folyamatos, feltűnés nélküli, de annál inkább elszánt és keményfejű javításoknak.

Csak kevesen értik meg közülük a piac hóbortjait. Képtelenek felfogni, hogy dönthetnek a vásárlók olyasmik alapján, mint egy termék csomagolása, márkája, vagy kinézete. Az ISTJ-k számára a gazdaságos működés, megbízhatóság és tartósság a fontos.

Mint a cselekvés orientált embereknek, szükségük van szilárd tervekre, érthető utasításokra és világos célokra. Az ilyen körülmények között tudnak hatékonyak lenni. A bizonytalan dolgok, a bizonytalan jövő stresszt okozhat bennük. A legjobb ajánló róluk menedzseri, vagy vezetői pozícióra az a képességük, amellyel képesek befejezni az elkezdett munkát, miközben minimalizálják a költségeket.

Milyen szakma illik hozzád?

Az Emiero személyiségteszt elárulja neked. A hosszabb teszt kitöltése pontosabb eredményekkel jár.

Pontos teszt 60 kérdés Gyors teszt 20 kérdés

A Emiero teszt kitöltése után a megfelelő szakmák jegyzékén kívül azt is megtudhatod, hogy mely ismert személyiségek rendelkeznek, vagy rendelkeztek hozzád hasonló tipológiával.